U bezoekt onze webshop met een verouderde browser. Hierdoor kan het zijn dat de webshop niet optimaal werkt. We raden aan om onze webshop in Google Chrome, Firefox, Edge of Safari te gebruiken. Neem gerust contact met ons op als u er niet uitkomt.
Selecteer een verlanglijst

De benamingen van alle onderdelen in onderstaande tekening zijn aanklikbaar en sturen je door naar de juiste onderdelen

Onderstaande tekening geeft alle onderdelen weer die beschikbaar zijn in de Homeline serie.

Traptrede

Het inmeten van een trap is een precies werkje dat op meerdere manieren gedaan kan worden.Het kan met een professionele trapspin, en een mal van stevige papieren kaarten  zijn opties. Het voordeel van het uitmallen met papier is, dat je in principe de hele trap in één keer inmeet. Je geeft simpelweg elke trede een nummer. Zo kan je al je treden ook in één keer zagen,dat scheelt tijd.

Foto's met trapspin


Trede aftekenen 1     Trede aftekeken 2     


Foto's met Papieren kaarten


Aftekenen 1      Aftekenen 2 kaarten     


Let bij het inmeten goed op, of je niet voorbij de trapboom komt met de nieuwe treden. De neus is namelijk 2 cm dik en komt dus nog voorbij de bestaande trede. Controleer dit door een proefstukje te maken en kijk bij elke trede of het er mooi uitziet. Als je één bestaande trede inkort, moet je ze allemaal doen,anders krijg je een onnatuurlijke loop. 

2cm oversteek

Het inkorten van de treden doe je met een decoupeerzaag. De hoekjes kan je met een beitel of met een Fein weg halen. Dit gaat makkelijker dan je denkt doordat de nerf in de zaagrichting meeloopt.

traptrede ingekort

Een traptrede zaag je met de Festool TS 75 invalcirkelzaagmachine. Doordat de neus van de trede 6 cm hoog is red je het niet met een Festool TS 55 of vergelijkbare machine.

De traptreden verlijm je met de Traptredenmontagekit Purocol Express 1K PU   (Je verbuikt ongeveer 4 kokers per trap, bij een trap van 14 treden)

 

Stootborden

De stootborden van Trenovo zijn te verkrijgen in de zelfde decoren en breedtes als de traptreden.

De stootborden plaats je altijd na het plaatsen van de trede. Op deze manier heb je het minst last van kieren en hoef je dus ook veel minder te kitten.

Hoekprofiel 8x20 mm

Met dit kleine hoekprofiel werk je bijvoorbeeld de zijkant van een open trede af, maar deze kan ook voor allerlei andere afwerkingen gebruikt worden.

Hoekprofiel 8x100 mm

Met deze grote hoekprofielen werk je de bovenzijde van de trapwangen af. Om tot een hoog afwerkingsniveau te komen, werk je de bovenzijde van de trapwang nooit af in verstek. Dit krijg je namelijk nooit helemaal sluitend. Door te zorgen dat de hoogste trapwang een fractie hoger is dan degene die daar op aansluit zorg je ervoor dat je geen rare hoek maakt.

Trapwang 3

  

Hoekprofiel 22x45 mm t.b.v. neus

Met dit hoekprofiel werk je de onderkant van de trede naar het stootbord af.

Hoekprofiel 22x45 mm t.b.v. LED verlichting

Met dit hoekprofiel werk je de onderkant van de trede naar het stootbord af.

Dit profiel heeft een sleuf waar je een LED-strip (artikel nummer 70912) en LED-kanaal (artikel nummer 70911) in kunt plaatsen .

U-afdekprofiel

Met het U-profiel werk je de trede van een open trap mooi af aan de achterkant. Ook is dit profiel te gebruiken voor het mooi afwerken van de trapboom.

Trenovo U-afdekprofiel

 

Zijde-afdekking

Met de zijde-afdekking werk je de zijkant van een open trede af.

Trenovo zijde afdekking

Trapwang

Met een trapwang werk je de zijkant van de trap af. Het inmeten van een trapwang doe je door een mal met stevige papieren kaarten te maken. Voordat je de trapwang kunt inmeten maak je bij elke trede een inkeping tegen de bestaande trapboom, van begin trede tot stootbord. Hier komt de trapwang in te vallen. Op deze manier is de wang makkelijker in te meten en zorg je er ook voor dat je geen kieren krijgt. De bovenkant van de trapwang teken je uit om aan de bovenkant een streepje te zetten.

Trapwang 1     trapwang 2

 

Laminaatplaat voor onderzijde/zijkant trap

Met een laminaatplaat werk je de onderkant van een open trap netjes af in hetzelfde decor als de trede.

Na montage van de trede en de onderzijde werk je de achterzijde af met een u-afdekprofiel. Ook kan er een gedeelte van een wand mee afgewerkt worden.

Uitlooptrede Uniclic

Een uitlooptrede is de laatste trede bovenaan de trap. Aan deze trede met Uniclic verbinding kun je de overloop of hal mooi meeleggen in laminaat met hetzelfde decor .

Uitlooptrede met Uniclic verbinding

 

Uitlooptrede met rvs of aluminium profiel

Een uitlooptrede is de laatste trede bovenaan de trap. Aan deze trede zit een strip van aluminium om een mooie overloop te maken tussen de trap en de bestaande vloer. 

Uitlooptrede met rvs of aluminium profiel

Stabiliseringsprofiel 2 mm staal

Een stabiliseringsprofiel gebruik je alleen bij uitgesleten traptreden. Deze monteer je met een speciale montageset.

Trenovo stabiliseringsprofiel

 

LED verlichting

De LED-strips  kan je mooi wegwerken in de trappen van Trenovo. Let hierbij wel op dat, als je de LED-strip onder de traptreden wilt hebben, je het juiste en daarvoor bestemde hoekprofiel en LED-kanaal mee bestelt.

Bij Trenovo kan je ook kiezen voor LED-verlichting in de trapwangen. Dit doe je met deze mooie  LED-lamp.

Om het geheel mooi aan en uit te kunnen zetten hebben we de LED-afstandsbediening.

De voeding die Trenovo in het assortiment heeft is voldoende voor 25 LED-lampen of LED-strips.

We hopen je met deze verkorte instructie verder te helpen bij het bekleden van de trap. Behoefte aan meer instructie? We organiseren regelmatig trainingen op het gebied van trapbekleding. Bel voor meer informatie: 0343 432 321 of mail naar info@plintenenprofielencentrale.nl

Scroll to top